Opět jeden recept, ve kterém si přijdou na své alergici nejen na lepek, ale i na mléko a vajíčka a samosebou vegané. Základ je opět tvořen kouzelnou aquafabou a potřebujete k němu šablonu na laskonky, která je dostupná např na e-shopu Tescomy nebo na Světě cukrářů (tu jsem použila já a množství z tohoto receptu je právě na jednu šablonu, ze které vyjde 10 laskonek.
- 4 lžíce aquafaby
- 90 g cukru (klasický, třtinový, rýžový)
- 70g mletých piemontských ořechů
aquafabu začněte šlehat s cukrem do pevného lesklého sněhu. Bude to trvat cca 15 minut, než se cukr úplně rozpustí. Po částech zlehka vmíchejte strouhané oříšky.
Přes šablonu naneste na plech s pečícím papírem a laskonky sušte na 150 stupňů asi 15 minut a dalších 15 minut na 90 stupňů.
Po vytáhnutí z trouby nechte vychladnout na plechu.
Pokud nebudete podávat hned, uložte do plechové dózy, aby nezměkly.
Na krém můžete použít pudinkový základ, ale tentokrát jsem spěchala, takže jsem vyšlehala pouze:
- rostlinný tuk Cocovit
- sladidlo dle chuti (kokosový cukr)
- lžíce kakaa
- lžíce piemontských mletých ořechů
Přes cukrářský sáček naneste na jeden korpus laskonky a druhým přiklopte. Na závěr můžete ještě polít čokoládou.