Dlouho, opravdu hodně dlouho jsem se odhodlávala. Tapiokové perly už jsem kupovala někdy před rokem, ale hodila do skříně a objevila včera, kdy jsem měla opět chuť zkusit něco úplně nového, úplně jiného. Je určitě řada možností jak pudink připravit. Já zkusila variantu bez živočiného mléka, cukru a samosebou bez lepku.
- hrníček tapikových perel
- dva hrnky vody
- dva hrnky kokosového mléka
- 5 lžic javorového sirupu
- trocha mleté vanilky
čokoládová vrstva:
- tabulka veganské čokolády – ideálně bez cukru
- 4 lžíce kokosového mléka
ovoce na dozdobení
Tapioku ideálně přes noc namočte do vody.
Ráno, pokud zbyde přebytečná voda, slijte, přemístěte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem, přidejte vanilku a oslaďte.
V dalším hrnci připravte čokoládovou omáčku, kdy rozpustíte čokoládu a promícháte s kokosovým mlékem. Rozpuštěnou čokoládu nalijte na spodek pohárků či skleniček.
Tapikoku přiveďte k varu a za stálého mícháni nechte zhoustnout – bude to trvat jen chviličku.
Dejte do pohárků na čokoládu a vrch pudinku dozdobte ovocem.