Aneb perník po stopadesáté. Asi není co dodávat. U nás 100% jedna z nejoblíbeněnších buchet, kterou kdybych pekla denně, tak nikoho neomrzí (kromě mě, já se přiznávám, že už ho fakt nemusím, takže se snažím vymýšlet nové a nové kombinace). Tentokrát jsem nepekla doma, takže jsem musela hodně improvizovat .
na plech 26x26cm
- 250g mouky Adveni universální fialové
- 100g pohankové mouky Adveni
- 50g mandlové mouky
- 1 kypřící prášek
- lžíce perníkového koření
- 60ml oleje
- 2 vejce
- 250ml mandlového mléka
- 170g mletého kokosového cukru
- 2 lžíce povidel
- 70g sekaných mandlí oříšků
- 15g kakaa
- čokoláda na polití
- mandle na ozdobu
Smícháme veškeré suché ingredience kromě ořechů, přidáme vajíčka, vodu, olej a vymícháme hladké těsto, do kterého na závěr přisypeme drcené mandle.
Vlijeme do vymazaného, polohrubou moukou vysypaného plechu a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.
Na konec buď posypeme cukrem, nebo polijeme čokoládou a posypeme mandlemi.