Aneb perník po stopadesáté. Asi není co dodávat. U nás 100% jedna z nejoblíbeněnších buchet, kterou kdybych pekla denně, tak nikoho neomrzí (kromě mě, já se přiznávám, že už ho fakt nemusím, takže se snažím vymýšlet nové a nové kombinace). Tentokrát jsem nepekla doma, takže jsem musela hodně improvizovat .
na plech 26x26cm
- 250g mouky Adveni universální fialové
 - 100g pohankové mouky Adveni
 - 50g mandlové mouky
 - 1 kypřící prášek
 - lžíce perníkového koření
 - 60ml oleje
 - 2 vejce
 - 250ml mandlového mléka
 - 170g mletého kokosového cukru
 - 2 lžíce povidel
 - 70g sekaných mandlí oříšků
 - 15g kakaa
 - čokoláda na polití
 - mandle na ozdobu
 
Smícháme veškeré suché ingredience kromě ořechů, přidáme vajíčka, vodu, olej a vymícháme hladké těsto, do kterého na závěr přisypeme drcené mandle.
Vlijeme do vymazaného, polohrubou moukou vysypaného plechu a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.
Na konec buď posypeme cukrem, nebo polijeme čokoládou a posypeme mandlemi.
