Výborný, jednoduchý recept, který si u nás našel své místo a vařím ho docela pravidelně. Základ tvoří brambory, cibule a vajíčka a pak to, co se momentálně nachází v lednici nebo to na co máte právě chuť. Výhodou je, že ji můžete konzumovat jak teplou a právě připravenou, tak odleželou – studenou. Může být podávána jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, nebo pouze jako chuťovka, svačinka atd.
- olivový olej
- 7 brambor
- 3 cibule
- hrst hrášku
- pokrájené olivy
- pokrájená sušená rajčata
- červená paprika
- cherry rajčátka
- jarní cibulka
- 5 -6 vajíček
- sůl
- pepř
Na dno pánve nalijte olivový olej, rozhodně nešetřete. Na rozpálený olej dejte restovat cibuli do změknutí. Vyjměte, dejte na talíř a na pánev dejte na plátky nakrájené syrové brambory, které opékejte do měkka. Pak přisypte zpět cibuli, přidejte všechnu další zeleninu a za stálého míchání zahřívejte.
Osolte, opepřete a na pánev ke všemu vlijte rozmíchaná vajíčka. Přiklopte pokličkou, zmírněte teplotu plotýnky a za dvě minuty, pomocí druhé pánve tortilu otočte a dopečte na druhé straně.
servírujeme se zeleninovým salátem.