Recept na korpus se tu už objevil, ale jak se říká – opakování, matka moudrosti, takže ještě jednou. Tento korpus je vždy sázka na jistotu a pokud opravdu vyšleháte bílky tak jak píšu, není snad možné, aby se nepovedl. Zároveň s můžete hrát s ingrediencemi, přidávat ořechy, kakao, ale dávejte pozor aby váha všech suchých ingrediencí byla vždy 200g.
dortová forma 26cm
Na fotce je minidortík do malinké formy o průměru 10cm. Recept, který uvádím zde, je pro formu 18cm:
- 5 vajíček
- 200g mouky Schaer Mix B
- 5 lžíce oleje
- 120g rýžového cukru (třitnového, klasického)
Bílky vyšlehejte s cukrem do opravdu pevného sněhu, jehož špičky drží krásně vzhůru a neohýbají se. Postupně po jednom zašlehávejte žloutky a olej.
Do směsi postupně vmíchejte zlehka mouku.
Vlijte do dortové formy, vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou a pečte na 180 stupňů zhruba 30 minut. Dobu pečení je třeba upravit dle vaší trouby, zkoušejte špejlí.
Malinový krém:
- 1/2 kila malin
- vanilkový pudink
- sladidlo
- 1 a 1/2 balení tuku Cocovit
Maliny rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes síto, abyste zbavili semínek.
Tekutiny by mělo být cca 250ml, pokud ne, dolijte vodou, doslaďte a přiveďte k varu a přimíchejte vanilkový prášek.
Nechte zcela vychladnout a zašlehejte do tuku Cocovit a doslaďte.
Čokoládový krém:
- 2 balení tuku Cocovit
- 200g vychladnuté čokolády
- sladidlo
- dvě lžíce kakaa
Začněte šlehat Cocovit přidejte sladidlo a začněte přilévat čokoládu. Na závěr zašlehejte kakaový prášek.
Korpus rozřízněte na tři části, první promažte malinový krémem, druhý čokoládovým, sesaďte a celý dort potáhněte zbytkem čokoládového krému.
Dozdobte ovocem.