Dnes si přijdou na své všichni čokomilové a dobrá zpráva nejen pro bezlepkáře, ale i pro ty co mají alergii na mléčnou bílkovinu. Původně jsem chtěla dělat z másla, ale nakonec jsem si to rozmyslela a dala Alsan. Chlebík je úžasné vláčný, s výraznou chutí čokolády a sem tam na vás vykoukne třešnička.
- 200g bezmléčného tuku Alsan
- Půl hrknu kakaa
- hrnek vody
- 2 vajíčka
- 2 hrnky mletého kokosového cukru
- hrnek rýžové polohrubé mouky Adveni
- 2 hrnky mouky Schaer mix B
- jeden balíček kypřícího prášku
- lžíčka jedlé sody
- vypeckované třešně
Poleva :
- 100g bezméčné čokolády
- 3 lžíce kokosového jogurtu
Do hrnce dejte pokrájený tuk, kakao a hrnek vody. Přiveďte k varu a nechte Alsan zcela rozpustit.
Nechte lehce vychladnout, přelijte do mísy a vmíchejte mouky s kypřícím práškem jednou sodou a cukrem.
Nakonec do těsta důkladně zamíchejte celá vajíčka.
Vlijte do moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a do těsta zamačkejte pár třešní.
Pečeme zprvu na 220 stupňů cca půl hodiny, poté přikryjte alobalem a ještě minimálně půl hodiny na 180 stupňů. Zkoušejte špejlí, zda je propečeno i ve středu.
Na polevu rozpusťte v horké lázni nalámanou čokoládu, vmíchejte kokosový jogurt, přelijte vrch chlebíčku a dozdobte rozpůlenými třešněmi.