Kuřecí tikka masala

Opět má oblíbená indická kuchyně. Zcela náhodou jsem ve zdravé výživě objevila pastu Tikka masala, která mě na první pohled hned zaujala, takže jsem ji bez rozmyslu strčila do košíku a už mám na cestě další zásoby. Ne vždy, když se podívám na složení, mě výrobek přesvědčí tak, že ho koupím. Pokud chcete, objednat můžete zde https://www.countrylife.cz/pasta-kari-indicka-massala-80-g-bio-amaizin

Masová směs:

  • balení pasty Tikka masala uvedné výše
  • dvě kuřecí prsa, pokrájená na kostky
  • 200g cherry rajčátek (správně by měla být rajčata oloupaná, ale nedělám to)
  • dvě cibule nakrájené na plátky
  • jedna pokrájená chilli paprička
  • 200ml jogurtu nebo smetany na vaření
  • sůl
  • olej

Na oleji orestujte jemně cibulku a přidejte maso, které ze všech stran opečte.

Přidejte pastu, dobře promíchejte a vlijte jogurt nebo smetanu. Pokrájená cherry rajčátka a chilli papričku zamíchejte do omáčky a duste, dokud maso nezměkne. Není třeba zahušťovat.

Jasmínová rýže na másle:

na pánvi na rozpuštěném másle orestujte krátce rýži rovnou z pytlíku, přesypte do zapékací mísy a zalijte tak, aby byla voda cca 1,5 cm nad rýží. Osolte, promíchejte a přiklopte poklicí.

Pečte v troubě na 180 stupňů do změknutí.

Placky “NAAN”

Tradičním indickým chlebem jsou placky naan, které jsou z pšeničné mouky, vody a droždí. Použila jsem svůj oblíbený Schaer v kombinaci s Adveni a droždí nebylo, takže kypřící prášek

na tři placky:

  • 200g mouky Schaer Mix B
  • 20g Adveni polohrubé rýžové
  • půl lžičky soli
  • 20g oleje
  • 180g vody
  • půl sáčku kypřícího prášku do pečiva

Všechny suroviny v míse dobře promíchejte a utvořte hladké těsto. Bude poměrně lepivé, ale je to důležité pro vláčnost placek. těsto z vrchu pomoučete a rozdělte na tři díly. Ideálně v ruce ze všech stran pomoučit a vytvarovat polodlouhou placku – rukama, válet nemusíte.

Placky dávejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 20 minut na 200 stupňů.

Před podáváním opečte na sucho na pánvi z obou stran a potřete olejem, ve kterém jste rozmíchali stroužek drceného česneku a posekaný koriandr.

tikka masala bez lepku bezlepkový naan chleb