Takhle to dopadá, když zapomenete objednat na oslavu dort pro vegany. Večer před akcí stojíte v kuchyni a na rychlo připravujete něco, čím pohostíte. Recept je vhodný pro celiakii, alergiky na mléko a vajíčka, naopak pozor na ořechy a kakao.
- 50g mandlové mouky
- 50g polohrubé rýžové mouky Aveni
- 90 g mouky schaer Mix B
- 90g jemně mletého kokosového cukru
- 1 prášek do pečiva
- lžíčka jedlé sody
- lžíce jablečného octa
- šťáva z půlky citronu
- 30g kakaa
- 70ml vody
- 30ml oleje
- 50g rozpuštěné hořké čokolády
- ovoce (maliny, borůvky, jahody)
Nejprve smícháme veškeré sypké suroviny, ke kterým přidáme všechy mokré a důkladně vymícháme hladké těsto.
Plníme do muffinové formy, kdy je každý otvor vyložen papírovým košíčkem.
Nyní do každého kousku zatlačte ovoce podle vlastní chuti.
Pečeme na 180 stupňů a zkoušíme špejlí.
Krém:
- rostlinný tuk cocovit
- rýžový sirup
- malinové pyré
- vanilkový pudink
Nejprve rozmixujte 250g malin a propasírujte přes cedník. Dolijte vodu tak, abyste měli 250ml malinové šťávy, přiveďte k varu a vmíchejte ve troše vody rozpuštěný vanilkový prášek.
Nechte zcela vychladnout a poté zašlehejte do tuku Cocovit a doslaďte rýžový sirupem, popřípadě cukrem.
Stříkejte na hotové korpusky a dozdobte ovocem.