Třešně jsou jedno z ovoce, které preferuji spíše v čerstvém stavu. Existuje pár výjimek, mezi které patří i tato buchta. Hodně dlouho jsem zkoušela nějakou bezlepkovou bublaninu, která by vydržela vláčná delší dobu a nemuseli bychom ji sníst hned ten den (ikdyž zrovna tato buchta se u nás moc dlouho nezdrží.
- 3 vajíčka
- 150 g sladidla
- jedna smetana ke šlehání (180ml)
- citronová kůra
- 150g mouky Schaer mix B
- 100g rýžové polohrubé mouky Adveni
- 50g mouky Schaer mix C
- 3/4 prášku do pečiva
Vajíčka se sladidlem vyšlehejte do husté pěny, do které všlehejte postupně smetanu.
Vmíchejte citronovou kůru a všechny tři druhy mouky promíchané s kypřícím práškem.
Vylijte na vymazaný a vysypaný plech a do těsta zatlačte vypeckované třešně.
Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.