Tak kdo tady má rád Itálii a tuto výbornou italskou pochoutku, která pochází se Sicílie? Mě je manžel poslední dobou pravidelně kupuje v italském obchodě tady v Praze, takže pro něho a syna jsem vytvořila bezlepkovou verzi. Trochu jsem improvizovala, protože v původních receptech je sádlo a my ho nemáme do sladkého zrovna rádi, takže jsem nahradila máslem.
Z tohoto množství bude cca 12 kousků s průměrem vykrajovátka 7 cm
těsto:
- 250 g mouky Schaer mix B
- 40ml rozpuštěného másla
- 25 sladidla
- 120ml vody
- bílek
- olej na smažení
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které rozválejte na tloušťku cca 2mm a vykrojíme vykrajovátkem kruh, který natočíme na nerezovou trubičku o průměru 1 cm.
Spoje potřeme bílkem a smažíme v oleji.
Krém
- 1/2 balíčeku ricotty
- 1/2 balíčeku mascarpone
- šťáva z půlky citronu
- sladidlo
Ricottu a mascaropone prošlehejte se sladidlem a zašlehejte šťávu z půlky citronu.
Můžete přimíchat rozmačkané jahody, strouhanou čokoládu, ořechy.
Cukrářským sáčkem plňte vychladlé trubičky a konce obalte v pistáciích, čokoládě, oříškách….