Opět další nanuky. Zmrzlinu nebo nanuky bych mohla dělat snad každý den, protože spotřeba je u nás neskutečná. My dospělí jsme si oblíbili smetanovo-jogurtové s karamelem, děti preferují spíš ovocné a úplně nejraději mají právě jahodové nebo malinové.
- 2 plechovky kokosového mléka uložené minimálně přes noc do lednice
- hrnek jahod
- javorový sirup
na polití:
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce kakaového másla
- veganská čokoláda
Z plechovky odeberte tuhou část, kterou tyčovým mixérem nebo ve foodprocesoru rozmixujte na hladký krém, přidejte jahody a ještě jednou důkladně promixujte, doslaďte dle vlastních preferencí.
Hmotou naplňte nanukové formy a dejte alespoň na 6 hodin do mrazáku.
Rozpusťte bílou čokoládu s kokosovým olejem a kakaovým máslem.
Nanuky vyjměte opatrně z formy, přelijte nanuky a dozdobte sekanými pistáciemi a jahodovým práškem.