Recept na tento korpus už tu byl několikrát, ale pro jistotu vložím znova. Je to jeden z mých nejoblíbenější korpusu a zaručeně se vždycky povede a jako bonus zamažete pouze jednu jedinou mísu, nepotřebujete kypřící prášek a i přesto je výsledný dort neskutečně nadýchaný. Máslo je nahrazené kokosovým tukem Cocovit a Alsanem.
Dort je plněný borůvkovým a čokoládovým krémem. Vrch zdobený vanilkovým a čokoládovým.
Přímo na tento dort budete potřebovat formu o průměru 22cm a dvě formy o průměru 12cm.
- 6 vajíček
 - 240g mouky Schaer Mix B
 - 6 lžíce oleje
 - 180g rýžového cukru (třitnového, klasického)
 
Bílky vyšlehejte s cukrem do opravdu pevného sněhu, jehož špičky drží krásně vzhůru a neohýbají se. Postupně po jednom zašlehávejte žloutky a olej.
Do směsi postupně vmíchejte zlehka mouku.
Vlijte do dortové formy, vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou a pečte na 180 stupňů zhruba 30 minut. Dobu pečení je třeba upravit dle vaší trouby, zkoušejte špejlí. Menší korpusy budete vytahovat o něco dříve.
Borůvkový krém:
- 1 a 1/2 hrnky rozmixovaných a propasírovaných borůvek
 - Vanilkový pudinkový prášek
 - sladidlo
 - 1x tuk Cocovit
 
Propasírovanou borůvkovou šťávu přiveďte k varu. V troše vody rozmíchejte vanilkový pudink, přilijte do vroucí šťávy a vařte do zhoustnutí. Vrch přetáhněte potravinovou folií, aby se nevytvořil škraloup a nechte zcela vychladnout.
V míse začněte šlehat Cocovit se sladidlem a postupně všlehejte borůvkový pudink.
Čokoládový krém:
- 300ml vody
 - vanilkový pudink
 - 100g čokolády
 - sladidlo
 - 1x cocovit
 - 100g tuku Alsan
 - sladidlo
 
Vodu přiveďte k varu, vmíchejte ve troše vody rozpuštěný pudink a vařte opět do zhoustnutí, přidejte nalámanou čokoládu a za stálého míchání nechte zcela rozpustit. Jako u borůvkového pudinku přetáhněte potravinovou folií a nechte vychladnout.
V míse vyšleháme oba tuky se sladidlem a vychladlým čokoládovým pudinkem v hladký krém.
Vanilkový krém:
- 300ml vody
 - vanilkový pudink
 - sladidlo
 - mletá vanilka
 - 1x tuk Cocovit
 - 1x tuk Alsan
 
Podobně jako u čokoládového a borůvkového krému uvaříme ve vodě vanilkový pudink. Po vychladnutí začněme šlehat oba tuky se sladidlem, zašleháme vanilkový pudink a na zvýrazněný vanilkové chuti přidáme do krému trochu mleté vanilky.
Malé korpusy horizontálně rozřízneme na dvě části a přepůlíme (budeme mít 8 malých půlek). Dortový korpus nejprve seřízneme na dvou místech, abychom mohli pohodlně bez dalšího tvarování, přiložit půlku malých korpusů, které budou představovat uši a poté rozřízneme horizontálně na tři části.
Nejprve promažeme borůvkovým krémem spodní část velkého korpusu a přiklopíme piškotem. Napasujeme první vrstvu ucha, promažeme borůvkovým krémem, přiklopíme druhou vrstvou piškotu. Naneseme čokoládový krém a zakončíme poslední vrstvou piškotu. Zbudou nám dvě poloviny malého korpusu, které nebudeme potřebovat.
Vrch dortu potáhněte slabě krémem a polijte rozpuštěnou čokoládou. Dejte na chvíli zatuhnout do lednice a poté zdobíme cukrářským sáčkem sáčkem se zdobící špičkou.
