A další variance na bezlepkový perník. Tentokrát však bez použití jakékoliv universální směsi, z mletých ořechů s přidáním trochy pohankové mouky. Trochu jsem se bála výsledku, když jsem nepoužila žádnou se směsí, psyllium ani lněné semínko a výsledek je naprosto perfektní. Křehký, úžasně vláčný perník, u kterého byste rozhodně nečekali, že je bezlepkový.
V receptu skončila i jablečno banánová přesnídávka, které se blížil termín spotřeby.
Pro alergiky na mléko lze klasický jogurt zaměnit za rostlinný, ideálně kokosový nebo mandlový.
Plech 26x26cm:
- 3 vajíčka
- 150g jogurtu
- 125 g Hipp přesnídávky jablko – banán
- 150g mletého kokosového cukru
- 90g mouky z vlašských ořechů
- 80g mandlové mouky
- 50g mouky z piemontských ořechů (lískových)
- 50g pohankové mouky
- lžíce perníkového koření
- balíček kypřícího prášku
- lžička jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
Mouky jsem si mlela sama v kafe mlýnku.
Všechny sypké ingredience promíchejte důkladně v míse a odložte stranou.
Ve druhé míse elektrickým šlehačem prošlehejte vajíčka, jogurt a přesnídávku a postupně začněte přidávat sypkou směs.
Vypracujte vláčné těsto, které vlijte na plech vymazaný olejem a vysypaný rýžovou polohrubou nebo kokosovou moukou.
Pečeme na 210 stupňů podle vaší trouby.