Za chvíli opět vánoce. Loni jsem moc receptů na cukroví nesdílela, protože se blog teprve rozbíhal, tak bych to mohla letos možná napravit. Jako první přináším tyto ořechové hvězdičky, polité bílou bezmléčnou čokoládou. Recept je tedy bez mléka a lepku. Určitě půjde vynechat i vajíčko. Pokud se do toho budete chtít pustit, dejte cca o 20g mouky méně.
Stejně tak, komu nedělá problém máslo, určitě použite máslo, cukroví bude vláčnější a voňavější. Záleží jen na vás a vašich alergiích, co zvolíte, ale každopádně ujišťuji, že tak jako tak si pochutnáte.
- 50m mandlové jemně mleté mouky
- 20g rýžové hladké mouky
- 80g mouky Schaer mix B
- 20g kakaa
- jeden žloutek
- 50g mletého kokosového cukru
- 100g tuku Alsan bio
Ze všech surovin utvořte hladké kompaktní těsto a uložte minimálně na dvě hodiny do lednice.
Po vytažení posypte pracovní plochu ideálně hladkou rýžovou moukou a vyválejte plát těsta o tloušťce cca 2 milimetry. Doporučuji si těsto rozdělit na několik dílů a neválet najednou.
Vykrajujte tvary a pečte na 180 stupňů a délku pečení si uzpůsobte dle vaší trouby.
Vychladlé hvězdičky slepujte pikantní marmeládou, postříkejte bílou čokoládou, posypte sekanými pistáciemi a práškem ze sušených malin.