Letos jsem se rozhodla, že do naší osvědčené klasiky zakomponuju pár novinek a jedna z nich je tady. Jsou to pistáciové rohlíčky, na které jsem narazila na blogu „Meg v kuchyni“ a které jsem si přetvořila do bezlepkové podoby. Pojmenovala jsem je po Shrekovi, protože když jsem matlala těsto a válela rohlíčky, okamžitě se mi díky brčálově zelené barvě vybavila Shrekova pohádková postavička.
Pokud se do nich hodláte pustit, nepoužívejte běžné pistácie, protože jinak by výsledná barva po upečení nebyla zelená, ale šla by spíše do hněda. Kupte pistácie blanšírované, které jsou k sehnání třeba ZDE a které zaručí sytě zelenou barvu i po upečení
Dávka na jeden plech:
- 100g povoleného másla
- 40g cukru (klasika, rýžový, třtinový)
- jeden žloutek
- 100g blanšírovaných pistáciových mletých ořechů
- 50g mouky Schaer mix B
- 50g mouky hladké rýžové Adveni
- rozpuštěná čokoláda a mleté mandle na dokončení
ZE všech surovin vypracujte hladké těsto, které nechte uležet přes noc v lednici.
Druhý den nechte lehce povolit a postupně dělejte na plech vyložený pečícím papírem malé rohlíčky.
Pečeme v troubě na 180 stupňů dokud nezačnou kraje lehce hnědnout.
Po vychladnutí máčíme konce v rozpuštěné čokoládě a obalíme sekanými pistáciemi.