Cukroví ala Míša řezy

Dneska jsem se rozhodla trochu zaexperimentovat. Mezi mé nejoblíbenější zákusky, dezerty patří právě Míša řezy, tak proč je nezkusit promítnout i do vánočního cukroví. Vůbec jsem netušila, jaký bude výsledek. Navíc jsem zjistila, že při mém předvánočním řádění už jsem zlikvidovala všechnu hladkou rýžovou mouku.

Co doporučuji je, zadělat těsto a rovnou začít vykrajovat. Pokud necháte odležet v lednici, kokosovou mouka, která je v receptu hodně vsákne tuk a těsto bude drobivé a druhý den při válení a vykrajování budete muset do těsta zapracovat ještě trochu másla.

  • 125 g mletého kokosového cukru
  • 250g povoleného másla
  • 175g mouky schaer mix B
  • 90g kokosové mouky
  • 90g pohankové mouky
  • 20g kakaa
  • 1 žloutek

Vypracujte hladké těsto a začněte hned vykrajovat. Pokud je těsto hodně řídké, dejte na chvíli do lednice, ale max na hodinku.

Pečeme na 180 stupňů.

Náplň:

  • 250g choceňského tvarohu
  • 250g másla
  • sladidlo dle preference

Vše vyšlehejte v hladký krém a slepujte sušenky. Vrchní sušenku namočte v čokoládě.

Bezlepkové Míša sušenky