Letos jsem hodně pozměnila druhy vánočního cukroví, protože mně přišlo, že poslední dobou točím dokola pořád to samé. Klasické perníčky jsem zrušila úplně, slepované, máčené v čokoládě se určitě udělat chystám a zařadila jsem tyto slepované povidlovo-ořechovou nádivkou, které jsem dělala už kdysi.
- 200g mouky Schar Mix B
- 200g pohankové mouky Adveni
- 40g mletých piemontských oříšků
- 150g mletého kokosového cukru
- 2 vajíčka
- 2 lžičky perníkového koření
- lžíčka sody
- 100g másla
- 2 lžíce medu
Nejprve rozpusťte máslo s medem.
Mouky, sodu, koření a cukr promíchejte, přidejte máslo s medem a vajíčka a propracujte v hladké těsto.
Ze začátku to půjde těžko, ale nebojte, vše se spojí v vznikne úžasné těsto, které je neskutečně kompaktní zpracujete ho do posledního kousku.
Můžete uložit přes noc do lednice, ale já zpracovala hned.
Na pomoučené ploše rozvalujte a vykrajujte požadované tvary.
Pečeme na 180 stupňů cca 8-10 minut. Pozor ať nezačnou kraje moc hnědnout, aby nebyly perníčky tvrdé.
Nádivka:
- 200g povidel
- 100g piemontských oříšků
- rumové aroma nebo rum ( pokud dáte rum, přidejte víc ořechů)
Perníčky sledujte nádivkou a pocákejte čokoládou.