Toto cukroví mám uloženo už x let a nikdy jsem se k němu nedostala. Je to ještě lepková varianta, ale jak už jsem psala minule, u cukroví se žádné velké drama nekoná, gramáž mouky bezlepkové versus lepkové zůstává stejná. Došly mi tedy už citrony, takže v lineckých kolečkách je místo citronové kůry, kůra pomerančová a je to velice příjemná změna.
Linecká kolečka:
- 250g povoleného másla
- 125g mletého cukru ( případně jiného sladidla)
- 180g mouky Schaer mix B
- 180g rýžové mouky hladké Adveni
- nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
- jeden žloutek
Ze všech ingrediencí vytvoříme kompaktní těsto, které uložíme do lednice minimálně na dvě hodiny.
Při vyvalování podsypáváme lehce rýžovou moukou a vykrajujeme kolečka.
Pečeme na 180 stupňů po dobu cca 7 minut – z trouby vytahujte ještě před tím, než začnou růžovět, protože je budeme ještě za chvíli vracet do trouby.
Jakmile upečete všechno, stáhněte troubu na 50 stupňů.
Nyní si připravíme sněhovou část:
- 4 bílky
- v původním receptu bylo uvedeno 360g cukru – přiznávám se, že to bych tam nedala ani omylem – já nahradila několika lžíčkami xylitolu
V hrnci přiveďte k varu vodu.
Nad hrnec umístěte mísu s bílky a sladidlem a začněte v páře šlehat. Jakmile se utvoří pevný sníh, odstraňte z páry a šlehejte dál do vychladnutí.
Sníh dejte do cukrářského sáčku se zdobící hubičkou a stříkejte po obvodu lineckého kolečka.
V troubě sušte cca 50 minut a po vychladnutí střed naplňte oblíbenou marmeládou.