Když jsem slíbila, že se na Ditin recept podívám a pokusím se ho nějak upravit pro bezlepkovou dietu, vůbec jsem netušila o jak luxusní záležitost se jedná. Upozorňuji, že je to opravdu žravé, zahučely do mě ještě tři teplé muffiny… Recept je na bábovičky, ale nechtělo se mi přecházet do druhého bytu pro formu, takže jsem použila plech na muffiny.
na 12 muffinků:
- 2 vejce
- 70ml javorového sirupu
- 90g kokosového cukru (třtinového)
- 100ml rozpuštěného másla
- 2 plné lžíce zakysané smetany
- 90g rýžové mouky polohrubé
- 100g mouky Schaer Mix B
- 3 menší oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka
- půl lžičky skořice do těsta
- půl balíčku kypřícího prášku bez lepku
- lžíčka skořice a cukr na obalení muffinů
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Vajíčka ušlehejte s javorovým sirupem a cukrem do pěny, přišlehejte zakysanou smetanu, rozpuštěná máslo a vmíchtejte obě mouky promíchané s kypřícím práškem a skořicí.
Nakonec do těsta vmíchejte nastrouhaná jablka.
Do každého otvoru na muffin vložte papírový košíček a naplňte zhruba do 2/3 těstem.
Pečte dle vaší trouby, zkoušejte střed muffinu špejlí.
Po upečení, ještě teplé vyjměte z košíčků a obalte v cukru se skořicí.