Dnes opět jeden tip na slanou sváču případně večeři. Poslední dobou jsem si na kynuté těsto opravdu oblíbila zelenou Adveni směs na kynuté pečivo a musím říct, že práce s ní mě neuvěřitelně baví.
Na náplň do šneků můžete použít cokoliv, co máte rádi – šunku, slanina, olivy, chilli paričky, různé druhy sýrů.
Z uvedeného množství vyjde cca 10 šneků
- 1/2 balíčku sušeného droždí Noli
- 85ml mléka
- 15ml rozpuštěného másla
- 60g zakysané smetany
- 140g mouky Adveni zelená směs na kynuté pečivo
- 45g polohrubé mouky rýžové Adveni
- menší lžíčka soli
- 1 vajíčko
- + vajíčko na potření
- + vše potřebné na náplň
Veškeré sypké ingredience smíchejte v míse, přidejte vajíčko, zakysanou smetanu a mléko a začněte ideálně mixérem s hnětacím hákem zapracovávat, jako poslední do mísy přidejte máslo a vypracujte hladké těsto, které v míse přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.
Troubu předehřejte na 240 stupňů, na spodní rošt dejte plech a na něho vylijte litr vody.
Z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku, potřete kečupem nebo rajčatovým sugem, dejte vaše oblíbené ingredience, srolujte do závinu a rozkrájejte na šneky, které naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Potřete rozšlehaným vajíčkem – já sypala ještě oregánem a pečte do zezlátnutí.