Dnes opět jedna variace na perník, kterého u nás není nikdy dost. Vláčnost a nadýchanost v tomto případě zajistí hned několik ingrediencí – jablka, tučný jogurt, mix ořechových mou a taky čokoláda, která výsledný efekt podtrhne.
Plech 26×26 cm:
Plech 26x26cm:
- 3 vajíčka
- 150g řeckého jogurtu
- 100g jablečného pyré nebo na co nejjemněji nastrouhané štavnaté jablko
- 150g mletého kokosového cukru
- 150g mouky z ořechů (já dala mandle + lískáče)
- 100g mouky Adveni fialové
- 50g pohankové mouky Adveni
- lžíce perníkového koření
- balíček kypřícího prášku
- 2 lžíce kakaa
- 75g rozpuštěné čokolády
Všechny sypké ingredience promíchejte důkladně v míse a odložte stranou.
Ve druhé míse elektrickým šlehačem prošlehejte vajíčka, jogurt a jablečné pyré a postupně začněte přidávat sypkou směs. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu
Vypracujte vláčné těsto, které vlijte na plech vymazaný olejem a vysypaný rýžovou polohrubou nebo kokosovou moukou.
Pečeme na 210 stupňů podle vaší trouby.
Po vychladnutí polije čokoládou a posypte ořechy nebo strouhaným kokosem.