Léto a ovoce a jsem ve svém živlu. Sice doma už mě pomalu ale jistě nikdo sladké jíst nechce, ale pořád mám kolegy v práci, že? Navíc to jsou skvělí pomocníci, kteří ochutnávají bezlepkové jídlo a pokud je to bez výhrad, vím, že mohu pustit bez obav mezi vás. I když teda manžel tvrdí, že své nadřízené těžko řeknou, že je to hnusný 😀
Plec 30x20cm
- 3 vajíčka
- 150ml šlehačky
- 200g mouky Schaer mix B
- 100g sladidla
- balíček prášku do pečiva
- citronová kůra
Vajíčka vyšlehejte se sladidlem do husté bílé pěny a zašlehejte smetanu. Poté přidejte dobře promíchané mouky s práškem do pečiva a citronovou kůru a důkladně promíchejte s vaječnou směsí. Těsto vlijte do máslem vysypané a polohrubou rýžovou moukou vymazané formy na koláč.
Na těsto nanesemem pudinkovou vrstvu z:
- 1 zakysaná smetana Kunín de luxe
- 3/4 vanilkového pudinkového prášku
- sladidlo
- vajíčko
Všechny ingredience v misce smíchejte a naneste na těsto. Navrstvěte ovoce (já dala jahody, ostružiny, maliny, pokrájené meruňky)
Pečeme na 180 stupňů, cca 45 minut. Těsto je poměrně řídké, kraje jsou hotové dříve, tak je lepší v polovině pečení zakrýt alobalem a dopékat pod ním.
Těsto je řídší, takže počítejte s tím, že ovoce i pudinková vrstva klesnou dolů.