Poslední dny je strašné počasí, které čím dál tím víc láká a způsobuje mi chutě na studené. Já tedy mohu ledové věci i v zimně a nemám s tím vůbec žádný problém, ale léto je léto a k létu zmrzliny a nanuky neodmyslitelně patří. Výhodou tohoto je, že k tomu nepotřebujete milion věcí, ale jen pár ingrediencí. Můžete použít silikonové formičky v podobě kopečků, nebo i klasické nanukové formy.
Já použila TYTO formičky, a množství surovin je přesně na šest těchto kousků.
Nejprve si rozpusťe 200g oblíbené čokolády.
Formičky je lepší mít uložené nějakou dobu v mrazáku.
Do každého důlku dejte lžíci čokolády a krouživým pohybem formou, čokoládu rozlijte i na boky důlků. Dělejte postupně jedno po druhém.
Uložte zpět do mrazáku a připravte malinovou vrstvu.
200g mražených malin přiveďte k varu a nechte zredukovat cca na polovinu a případně dle chuti doslaďte. Zcela nechte vychladnout a naneste na vychlazenou čokoládu do formy a opět uložte na několik hodin do mrazáku.
Na bílou vrstvu:
- 75g řeckého tučného jogurtu
- 2 lžíce 40% smetany ke šlehání
- sladidlo dle preference a chuti
- špetka mleté vanilky
Vše dobře prošlehejte a naneste na malinovou zmraženou vrstvu a opět vrátit do mrazáku.
Jakmile bude i jogurtová vrstva zmrzlá, zbývá přelít čokoládou, opět nechat zatuhnout a můžete servírovat.