Nanukový dezert

Poslední dny je strašné počasí, které čím dál tím víc láká a způsobuje mi chutě na studené. Já tedy mohu ledové věci i v zimně a nemám s tím vůbec žádný problém, ale léto je léto a k létu zmrzliny a nanuky neodmyslitelně patří. Výhodou tohoto je, že k tomu nepotřebujete milion věcí, ale jen pár ingrediencí. Můžete použít silikonové formičky v podobě kopečků, nebo i klasické nanukové formy.

Já použila TYTO formičky, a množství surovin je přesně na šest těchto kousků.

Nejprve si rozpusťe 200g oblíbené čokolády.

Formičky je lepší mít uložené nějakou dobu v mrazáku.

Do každého důlku dejte lžíci čokolády a krouživým pohybem formou, čokoládu rozlijte i na boky důlků. Dělejte postupně jedno po druhém.

Uložte zpět do mrazáku a připravte malinovou vrstvu.

200g mražených malin přiveďte k varu a nechte zredukovat cca na polovinu a případně dle chuti doslaďte. Zcela nechte vychladnout a naneste na vychlazenou čokoládu do formy a opět uložte na několik hodin do mrazáku.

Na bílou vrstvu:

  • 75g řeckého tučného jogurtu
  • 2 lžíce 40% smetany ke šlehání
  • sladidlo dle preference a chuti
  • špetka mleté vanilky

Vše dobře prošlehejte a naneste na malinovou zmraženou vrstvu a opět vrátit do mrazáku.

Jakmile bude i jogurtová vrstva zmrzlá, zbývá přelít čokoládou, opět nechat zatuhnout a můžete servírovat.