Rychlovka, která nikdy nezklame. Základ je úplně stejný jako na tvarohovou bábovku. Stačí jedna mísa, není třeba šlehat zvlášť bílky a žloutky, prostě všechno vyšleháte a je hotovo. Nutno podotknout, že mizí tedy ještě rychleji, než ze připravují. Z množství vyjde cca 12 muffinů.
- 3 vajíčka
- 140g mouky Schaer mix B
- 30g rýžové polohrubé Adveni
- 50ml oleje
- 50g povoleného másla
- 120g rýžového cukru v prášku (případně třinového cukru)
- 100g choceňského tvarohu v alobalu
- půlka prášku do pečiva
- kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu (pokud nemáte tak štáva z citronu)
- 2 lžíce nepraženého kakaa
- trocha vody nebo mléka
- nasekaná čokoláda
- pokrájené jahody
Vajíčka, olej, cukr vyšlehejte do husté pěny. Přidejte tvaroh a máslo pokojové teploty a dál pokračujte ve šlehání. budou se tvořit hrudky, ale ničeho se nebojte, jakmile budete přidávat mouku, zmizí. Přidejte obě mouky s kypřícím práškem a dál mixérem propracujte dokud nebude mít těsto hladkou strukturu.
Teď zhruba třetinu těsta odeberte, obarvěte kakaem a malinko rozřeďte vodou nebo mlékem.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a střídavě dávejte lžicí světlé a tmavé těsto, do kterého zamačkejte pokrájené jahody a posekanou čokoládu.
Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 30 minut a zkoušíme špejlí.