Vegan indiánci

Po dlouhé době jsem opět šmejdila na zahraničních webech a rozhlížela se po nějakých inspiracích, které by stálo za to vyzkoušet. Přesně takhle jsem loni narazila na aquafabu – náhradu veganského bílku, ale někdo měl problém s její chutí, pak tu existuje skupina lidí, která je alergická na luštěniny.

Asi před čtrnácti dny jsem objevila další možnost, jak bílky nahradit. Tou možností je bramborový protein. U nás lze zatím zakoupit ZDE.

na 16ks indiánků:

  • 250ml kokosového kefíru
  • 80g sypkého sladila
  • lžíčka kypřícího prášku
  • lžíčka jedlé sody
  • špekta mleté vanilky
  • pár kapek citronového oleje
  • 150g mouky Schaer mix B

V míse promíchejte všechny sypké suroviny, přidejte kefír a kokosový olej, vymíchejte v hladké těsto, které přeneste do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na plech nastříkejte piškoty.

Pečte do zezlátnutí na 180 stupňů.

Po vychladnutí připravte sníh z bramborového proteinu:

  • 18g bramborového proteinu
  • 120ml vody
  • 1g xantanu
  • 50ml vody
  • 150g cukru
  • 3 lžíčce malinové marmelády

Protein, vodu a xantan důkladně promíchejte a nechte chvíli odstát.

Svařte vodu s cukrem na hutší sirup.

Začněte šlehat vodu s proteinem a pomalu zašlehávat cukrový sirup. Vyšlehejte v pevný krém, a nakonec přidejte marmeládu a ještě jednou důkladně prošlehejte.

Naneste cukrářským sáčkem na piškoty a dejte chladit do lednice.

Na závěr indiánky ponořte do rozpuštěné čokolády.

vegan indiánci bez lepku