Parmazánové bulky

Tento recept jsou v podstatě recepty dva. Kdo chce může skončit upečením bulek. Samotné jsou taky výborné, poprvé jsme je snědli jen tak. Pokud budete pokračovat dál, připravíte si výbornou svačinu nebo vydatnou snídani. Bulky jsou úžasně vláčné díky tučnému parmazánu a nesou jeho identickou vůni. Z receptu Vám vyjdou přesně čtyři bulky.

Ti z vás, kteří sem chodí pravidelně, správně zaznamenali, že na bulky se tu už recept jednou objevil s moukou Schaer B Mix.

  • 75g parmazánu
  • 200g Adveni směsi zelená
  • 5g soli
  • 1 vejce
  • 70g zakysané smetany
  • 20g rozpuštěného másla
  • 220ml vody
  • 1 sáček sušeného droždí Noli

Nejprve si v míse smíchejte mouku, parmazán, sůl a droždí. Přidejte zakysanou smetanu vodu, máslo vajíčko a mixérem s hnětacím hákem vypracujte těsto.

Pokud dopředu víte, že chcete jen pečivo, které nebudete dále plnit, můžete ho vyladit hrstí oliv, na kostky opečenou slaninou a sekaným rozmarýnem.

Neděste se konzistence, v těstě jsou hrudky, není hladké, tak jak jste zvyklí a jeví se poněkud lepivě. Ale nebojte. Přikryjte potravinovou folií a nechte těsto zvětšit dvojnásobně objem.

Předehřejte troubu na 230 stupňů a na spodní rošt dejte plech s litrem vody.

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu, rozdělte na čtyři díly, každý bochánek propracujte a vytvarujte v bochánek, který uložíte na pečící plech vyložený papírem.

Každý bochánek potřete vodou a posypte sezamem.

Pečte do zlatova.

Nechejte vychladnout na mřížce. Po zchladnutí seřízne vršky bulek, vnitřek vydlabejte a připravte si na náplň:

  • půlku hermelínu
  • 2 plátky šunky
  • pokrájené olivy
  • pokrájenou papričku jalapeno
  • 4 vajíčka

Všechno nakrájejte na kostičky a rozdělte do vydlabaných bulek. Náplň umačkejte a na ní vyklepněte vajíčko.

Pečte na plechu na 180 stupňů, délku uzpůsobte tomu, jak moc chcete mít vajíčko upečené.