Tvarohové nanuky s malinami a jahodami

Přes víkend jsem měla útrum s pečením. Zasvěcení vědí proč, dál bych to asi nerozebírala, ale prostě neumím sedět jen tak se založenýma rukama a ta vedra k tomu jen pobízela, takže máme plný mrazák nanuků :D. Tři druhy jsem vytvořila, ale tyhle se mi líbí a chutnají mi nejvíc, takže recept pro vás všechny právě teď a tady.

Recept je na 4 nanuky do těchto forem

  • kelímek řeckého jogurtu (opravdu řecký, ne žádný jogurt řeckého typu)
  • 190ml smetany ke šlehání 40%
  • sladidlo dle preferencí a chuti
  • trocha mleté vanilky
  • 200g malin
  • 100g jahod
  • 150g bílé čokolády
  • kakaové máslo

V míse vyšlehejte dohladka jogurt, smetanu, sladidlo a vanilku. Naplňte 4 formičky na nanuky zhruba do 1/3 a dejte do mrazáku částečně zamrazit – nesmí úplně ztuhnout.

Mezitím tyčovým mixérem rozmixujte ovoce, dosladíme.

Vytáhneme formu z mazáku a lžičkou uprostřed udělejte prohlubeň, do které nalijte ovocné pyré, zasuňte dřevěnou tyčku a dejte zmrazit. Tentokrát úplně.

Zbylé pyré a hmoty na nanuky uložte zatím do lednice. Pyré je dobré dát do nějaké vyšší úzké skleničky či hrníčku, budeme s ním ještě pracovat.

Jakmile nanuky zatuhnou, vyplňte formičky po okraj zbývající nanukovou hmotou a opět nechte zcela zmrznout.

Pak opatrně vyjměte z forem. Připravte si tác vyložení ideálně alobalem. Každý nanuk ponořte do ovocného pyré, Nanuky jsou ledové, takže vrstva ovocného pyré rychle zatuhne také. Odlože na alobal a pokračujte s dalším nanukem.

Na pár minut vraťte do mrazničky a rozpusťte bílou čokoládu s trochou kakaového másla.

Je lepší opět přelít do něčeho vyššího a úzkého. Nanuky namočte v bílé čokoládě a máte hotovo:)

Tvarohové nanuky