Tvarohová citronová bábovka

Večerní rychlovka k dnešní snídani. Původně jsem plánovala dělat u nás oblíbenou bábovku ze jiné mouky, ale zrovna když jsem šlehala vajíčka, přistál mi na Facebooku dotaz na bábovku a mouku Nutrifree per Dolci. Takže jsem použila tu a zrovna sepsala recept. On se téměř neliší, ale když nasdílím recept a připíšu poznámku se změnou mouky, začne se to hemžit dotazy a občas se to pěkně zamotá.

  • 5 vajíček
  • 240 g mouky Nutrifree per Dolci
  • 100ml oleje
  • půl kostky másla
  • 120g rýžového cukru v prášku (případně třinového cukru)
  • kostka choceňského tvarohu v alobalu
  • bezlepkový prášek do pečiva
  • pár kapek citronoveho oleje
  • trocha vody nebo mléka

Vajíčka, olej, cukr vyšlehejte do husté pěny. Přidejte tvaroh a máslo pokojové teploty a dál pokračujte ve šlehání. budou se tvořit hrudky, ale ničeho se nebojte, jakmile budete přidávat mouku, zmizí. Přidejte obě mouky s kypřícím práškem a dál mixérem propracujte dokud nebude mít těsto hladkou strukturu.

Těsto je hustší a do formy dávám lžící.

Formu vymažte máslem a vysypte polohrubou rýžovou moukou a naplňte testem. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 45 minut a zkoušíme špejlí. Já zhruba v polovině pečení přikrývám alobalem.

Po vychladnutí polijeme citronovou polevou a posypeme citronovou kůrou.