Komu tady chybí vykřupané čerstvé pečivo v podobě, jak byl zvyklý ještě před diagnozou celikie? Věřím, že Vás je hodně a právě pro vás všechny sdílím tento recept. Úžasná křupavost máslovou chutí určitě uspokojí vaše chuťové pohárky.
V receptu jsem využila kombinaci zelené universální Adveni mouky na kynuté pečení a Adveni polohrubé mouky rýžové, kterou považuji za nezbytnou v bezlepkovém pečení.
Uvedené množství v receptu je na 2 bagetky – preferuji čerstvost a pečivo nemrazím.
- 200g mouky zelené universální Adveni
- 50g rýžové mouky polohrubé
- 30ml rozpuštěného másla
- malá lžíčka soli
- 3/4 balíčku sušeného droždí NolI
- 80g zakysané smetany
- 200ml vody
smíchejte v míse všechny suché suroviny, přidejte zakysanou smetanu ,vodu a máslo a vypacujte hladké těsto, které přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.
Předehřejte troubu na 240 stupňů a na spodní rošt dejte plec s cca litrem vody.
Na pomoučené ploše vykynuté těsto důkladně propracujte, rozdělte na polovinu a vytvarujte bagetky. Nechte kynout ve formě na pečení baget, nebo mezi zavinutými utěrkami, aby se nerozlezly do stran.
Nechte odpočívat asi 15 minut, potřete vodou a vložte do trouby. Pečte do zlatova.