Linecké cukroví II.

Klasika, která na vánočním stole nesmí nikdy chybět. U nás hlavně cukroví, se kterým začínám i končím pečení, protože první várky zaručeně zmizí během několika málo dní ještě před Vánocemi. Pravdou je, že u mě nikdy nepatřilo k oblíbeným druhům, ale přijde mi, že patřím mezi výjimky. Tady na webu už několik receptů je, ale zkouším nové mouky, nové kombinace, různé druhy sladidel…

  • 350g mouky Nutrifree Mix per Pasta Frolla
  • 250g másla
  • 2 žloutky
  • 120 cukru (klasika, rýžový, třtinový moučka…)
  • citronová kůra z půlky citronu

Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které uložte přes noc do lednice.

V den pečení nechte na lince trochu povolit, těsto rozdělte na několik dílů, vyválejte a vykrajujte požadované tvary, zbytky těsta vždy zapracujte do následující várky, kterou budete vyvalovat.

Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí.

bezlepkové linecké cukroví