Skořicoví šneci s pudinkovým přelivem

Dneska opět jedna variace na skořicové šneky, která vznikla tak trochu improvizací. Naprosto dobrovolně se přiznávám, že jsem je totiž trochu přičmoudla, protože jsem na ně zapomněla a ač byly chuťově perfektní, tak na fotce se mi teda vůbec nelíbily, takže to chtělo nějakou lehčí vizuální úpravu. Pudinkový přeliv dodal šmrnc nejen na fotce, ale i chuti, která šneky posunula ještě o level výš.

  • 1/3 kostky čerstvého droždí
  • 200ml mléka
  • 30ml rozpuštěného másla
  • 100g choceňského tvarohu v kostce
  • 350g mouky Adveni univerzální směs zelená
  • 100g sladidla (cukr, třtinový cukr, kokosový mletý cukr, rýžový cukr)
  • kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • 1 vajíčko
  • 1 žloutek

Veškeré sypké ingredience smíchejte v míse, přidejte vajíčko, citronovou kůru, žloutek, tvaroh a mléko a začněte ideálně mixérem s hnětacím hákem zapracovávat, jako poslední do mísy přidejte máslo a vypracujte hladké těsto, které v míse přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.

Náplň:

  • 100g rozpuštěného másla
  • 15g mleté skořice
  • 5 lžíc kokosového cukru

Troubu předehřejte na 220 stupňů a na spodní rošt dejte plech s cca půl litrem vody.

Na pomoučené pracovní desce nejprve propracujte těsto a poté rozválejte na obdélník cca 30×45 cm.

Na rozválení plát natřete rozpuštěné máslo se skořicí a cukrem a začněte rolovat do rolády – pořádně utahujte.

Pomocí nitě, krájejte šneky široké cca 2cm a ukládejte na plech, vyložený pečícím prapírem.

Z vrchu ještě potřete trochou másla a rozkvedlaným vajíčkem.

Nechte 15 minut odpočívat a vložte do trouby. Zhruba po 20ti minutách vytáhněte plech s vodou, snižte teplotu na 180 stupňů a dopékejte do zlatavé barvy.

Ještě teplé šneky, polijte pudinkem uvařeným podle klasického návodu. Množtví nechám na vás, já použila cca 1/3, zbytek dojedli děti.

bezlepkoví skořicoví šneci