Srdíčka z odpalovaného těsta s malinovým krémem

Blíží se nám Valentýn tak přidávám jeden tip na sladký dezert. Jedná se o nám všem známé odpalované těsto, tentokrát ve tvaru srdíček, malinového máslového krému a růžové čokolády. Já jsem měla možnost s předstihem vyzkoušet novou mouku firmy Adveni, ze které jde mimo jiné i toto krásné odpalované těsto, ale bohužel ještě není uvedena na trh. Původně jsem chtěla dát po uvedení, ale to by se srdíčka jaksi minula se svátkem a mám vyzkoušeno, že naprosto ve stejném poměru beze změn s moukou Schar B mix.

Při stříkání těsta na plech doporučuju na pečící papír nakreslit podle šablony srdíčka, ať máte stejnou velikosti. Papír pak nezapomeňte otočit popsanou stranou dolu.

na 16ks – záleží samosebou na velikosti

  • 300ml vody
  • 100ml oleje
  • 200g mouky Avendi
  • 5-6 vajec záleží na velikosti.

Vodu s olejem přivedeme k varu a vmícháme mouku. Vznikne nevzhledná hustá koule, kterou prohřejeme a stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. Do hmoty zašleháme postupně vajíčka, já už jsem vzdala nějaké jemné zašlehávání, ale beru na to rovnou tyčový mixér, jde to skvěle a vytvoří to těsto absolutně bez hrudek a za chviličku.

Přes zdobící sáček s cukrářskou špičkou kulatého průměru nastříkejte srdíčka. Nejprve po obvodu, potom vyplňte vnitřek. Vezměte lžičku a uhlaďte, aby bylo těsto celistvé.

Pečte na 220 stupňů do zezlátnutí. V průběhu pečení neotvírejte.

Po vytažení buď ještě teplé celé prořízněte, nebo alespoň z boku každého srdíčka udělejte dírku, aby odcházela pára.

Krém:

  • 300g mražených malin
  • sladidlo dle chuti
  • 250g másla
  • 1 vanilkový pudink

Mražené maliny dejte do hrnku, zahřejte a přiveďte k varu až povolí a pustí šťávu. Přepasírujte přes sítko, abyste se zbavili zrníček.

Propasírovanou šťávu vraťte zpět do hrnku, dolejte případně vodou tak, aby tekutiny bylo 300ml a doslaďte podle chuti.

Opět začněte zahřívat. V misce s 50ml vody rozmíchejte vanilkový pudink a nalijte do malinové šťávy. Za stálého míchání svařte hustý krém, který přetáhněte potravinovou folíí a nechte zcela vychladnout.

Po vychladnutí do malinového pudinku zamixujte máslo a vyšlehejte v hladký krém, ještě pokud potřebujete doslaďte.

Plňte srdíčka, na které ve finále nastříkejte růžovou čokoládu.