Já už se tak těším na pečení čerstvého ovoce. Ještě to ale chvilku bude trvat, nicméně to neznamená, že na to budu čekat. Mezi mé oblíbené ingredience patří skořice, šneci jsou už trochu nuda, tak jsem se pustila do těchto uzlíků. Sice jsem se v průběhu trochu proklínala, proč jsem raději neudělala ty šneky, ale musíte uznat, že tohle vypadá líp.
Budete potřebovat formu na muffiny, místo klasického cukru jsem použila cukr kokosový, skořice pak není tak výrazná a karamelová chuť kokosového cukru není taky k zahození.
Zhruba 16 hodin předem si založte poliš
- 2 gramy čerstvého droždí
- 200ml vody
- 150g mouky schar mix B
Droždí rozmíchejte ve vodě, přisypte mouku a vypracujte lžící hladké těsto, přetáhněte folii s uložte asi na 16 hodin do lednice.
Než začnete přidávat druhy den další suroviny, nechte stát asi hodinu v teple a poté do mísy přidejte:
- 10 g čerstvého droždí rozmichaného v 100ml vody
- 30ml rozpuštěného másla
- 120g zakysané smetany de Luxe
- 300 mouky Schaer Mix B
- 100g sladidla (cukr, třtinový cukr, kokosový mletý cukr, rýžový cukr)
- kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
- 1 vajíčko
- 1 žloutek
Ze všech surovin a poliše vypracujte hladké těsto, které nechte zdvojnásobit objem a mezitím připravíme náplň
- 250 g povoleného másla
- 100g mletého kokosového cukru
- balíček mleté skořice Kotani
Máslo s cukrem a skořicí vyšlehejte do krému.
Nakynuté těsto vyválejte do obdélníku a naneste rovnoměrně krém.
Těsto od spodu přeložte na třetiny a rozkrájejte pomocí nože na 12 dílků. Každý z dílků postupně vyválejte cca na 20 cm, rozřízněte na 3 prameny se spojeným horním koncem a upleťte cop, který stočte a vložte uzlík do muffinové formy.
Uzliky potřete máslem a dejte péct do trouby na 220 stupňů do zlatova.