Dneska jsem ani neměla v plánu něco péct, ale dorazily mi úžasný formičky z e-shopu Kitchenette a to proste nešlo odolat. Jinak pokud nemáte, můžete klidně udělat jako jeden větší dortík, nebo menší roládku. Pokud budete tvořit dortíky, zbydou vám odřezky, u nás spolehlivě tento suchý odpad zlikvidují děti.
4 ks
- 3 vejce
- 3 lžíc cukru, případně xylitolu
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce mouky Schaer Mix B
Ušlehejte na opravdu pevný sníh bílky se sladidlem, postupně zašlehávejte žloutky a olej.
Lehce vmíchejte mouku.
Vylijte na pečícím papírem vyložený plech a pečte v troubě na 180 stupňů a pečte dozlatova.
Ihned po vytažení stáhněte pečící papír, nechte lehce vychladnout a vykrojte z plátu osm koleček ve velikosti průměru formičky.
Ovocné želé:
- 5 velikých jahod
- hrst malin
- sladidlo dle preferencí a chuti – já zalila jahodovou 100% šťávou
- malá lžíčka Agaru zn. Vitana
Jahody pokrájejte na malé kousky, vhoďte společně s malinami do menšího kastrůlku a zahřejte společně se sladidlem. Ovoce pustí vodu. Rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte agar a ještě cca dvě minuty povařte. Odložte stranou.
Krém z bílé čokolády a mascarpone:
Začněte připravovat až bude ovocná směs studená a začne pomalu želírovat.
- 125g mascarpone
- 100ml smetany ke šlehání 40%
- 75g bílé rozehřáté čokolády
- případně sladidlo na doslazení
Ušlehejte mascarpone s sladidlem, zašlehejte bílou čokoládu a nakonec šlehačku.
Do formy dejte na dno jedno piškotové kolečko, krém ve výšce cca 1 cm. Na krém na kousky pokrájené jahody a ovocnou směs. Nyní opět piškotové kolečko, trochu přitlačte, ať dobře přilne ke krémům. Na piškot ještě jednu vrstvu krému z mascarpone a bohatě odzdobte ovocem.
Uložte do lednice a nechte důkladně zatuhnout.