Tentokrát jsem se nechala kompletně inspirovat, jen jsem převedla do bezlepkové podoby a lehce upravila pomery, protože mi v původním receptu od CupcakeJemma, přišlo strašně moc cukru. Ale jinak je recept naprosto bezchybný, poměrně jednoduchý a proste jedním slovem perfektní.
Jen jedno malé upozornění. Protože je v těstě docela dost rozpuštěné čokolády, po uložení do lednice korpusky ztvrdnou. Takže sníst hned nebo před konzumací po vytažení z lednice nahřát nad párou.
12 ks
- 110g hořké čokolády
- 110g másla
- 2 vajíčka
- 170g mletého kokosoveho cukru ( klasického cukru)
- 70g mouky Nutrifree Per Dolce
- špetka mleté vanilky
- 20g kakaového prášku
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a důkladně promíchejte. Vmíchejte cukr, mouku, vajíčka a zbytek surovin.
Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a rozdělte do nich těsto. Je tužší, ale to je v pořádku, vůbec nekoukejte, že to není úhledné, v troubě se to krásně rozjede a rovnoměrně rozleje po košíčku.
Pečte na 170 stupňů cca 30 minut.
Nechte kompletně vystydnout.
Krém:
- 2 bílky
- 160g erythritolu
- šťáva z půlky citronu
Bílky se sladidlem začněte šlehat ve vodní lázni dokud pěna zcela nezhoustne, vytáhněte z vodní lázně a šlehejte do vychladnutí.
Pokud chcete klasiku z cukru – je i více stabilní:
- 2 bílky
- 120g cukru krupice
- 6 lžic vody
- + 2 lžíce cukru krupice
Vodu se 120g cukru svařte v sirup. Jestli je správná konzistence poznáte, když vložíte do rozvaru vidličku a tekutina ulpívá mezi a při fouknuti do vidličky se tvoří bubliny.
Začnete šlehat bílky s 20g cukru a až začne sníh houstnout, přilévejte pomalu vařící sirup. A šlehejte do pevného lesklého sněhu.
Nastříkejte na jednotlivé košíčky, můžete dozdobit flambovací pistolí ( nebo jednoduše použijte zapalovač 😀 ). Doprostřed dejte malinu a polijte rozpuštěnou čokoládou.