Cheesecake s malinovým přelivem

Cheesecake je jeden z dezertů, které moc nedělám. Děti je vůbec nemusí a my jim také moc neholdujeme. Jednou za čas na něho ale chuť dostanu a stejně se k němu pak strašně dlouho odhodlávám, protože vím, že děti budou prskat, proč neupeču něco jiného, že to nemají rády. Takže dnes jsme udělala pro jistotu jen do 20cm dortové formy a jim peču jako satisfakci piškotové muffiny.

  • 80g rozpuštěného másla
  • 100g mouky Schaer mix B
  • 60g mletého kokosového cukru
  • lžíce kakaa

Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které namačkáme do připravené dortové formy a odložíme stranou.

  • 250g sýru Philadeplhia
  • 250g mascarpone
  • sladidlo dle chuti
  • 100ml smetany ke šlehání 40%
  • 1 žloutek
  • 2 vajíčka
  • půl lžičky mleté vanilky

Všechny ingredience dejte do mísy a důkladně prošlehejte.

Vlijte na připravený korpus, formu obalte důkladně alobalem.

Do trouby, která je rozpálená na 180 stupňů vložte plech, do něho nalijte vodu a do vody postavte formu s koláčem. Pečte asi hodinu.

Poté nechte zcela vychladnout a na noc uložte do lednice.

Druhý den přelijte rozvařenými, proslazenými malinami

Bezlepkový cheesecake