Chessecake s rybízem

Už měsíc vařím a peču mimo svou kuchyň. Nemám u sebe po ruce své elektrické pomocníky, troubu, formy, nic. Focení probíhá v podstatě na koleni, ale na chuti to rozhodne ničemu neubírá. Na zahradě se urodilo tolik rybízu, že budeme ho budeme konzumovat asi hodně dlouho. Jestli zvládnu udělat letos marmeládu netuším, tak ho postupně zpracováván do buchet a koláčů.

Těsto:

  • 200g mouky Nutrifree Per Dolci
  • 100g sypkého sladidla
  • 150g rozpuštěného másla

Všechny ingredience smíchejte v míse, nevznikne kompaktní těsto. 2/3 vtlačte do formy, upěchujte a dejte předpečeme na 180 srupňů cca 10 minut.

Rybízová náplň:

  • 500g rybízu
  • 250ml rybízového džusu
  • Sladidlo dle chuti
  • lžíce kukuřičného škrobu

V 50ml džusu rozmíchejte škrob. Zbytek džusu přiveďte k varu a vlijte rozmíchaný škrob. Vařte do zhoustnutí a vsypte 2/3 rybízu. Ještě jednou krátce povařte, aby rybíz změknul.
Nechte zchladnout.

Náplň z ricotty:

  • 500g ricotty
  • 100g sladidla dle preference
  • 2 vajíčka
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 60g mouky Nuteifree Per Dolce

Ricottu, vajíčka, smetanu a sladidlo promixujte, přidejte pudink, mouku, důkladně promíchejte.

Na předpečené těsto dejte rybízovou náplň, na ní nalijte ricottovou náplň a dejte do trouby na 220 stupňů a pečte takto 20 minut.

Poté otevřete troubu, dejte navrch zbylý rybíz a zbylé těsto použijte jako drobenku.

Troubu stáhněte na 180 stupňů a pečte dokud drobenka nezačne zlátnout.

Před podáváním nechte zcela vychladnout.

Rybízový bezlepkový cheesecake