Taky znáte tak děsně málo receptů s broskvemi. Ja jsem s nimi vlastně do letošního roku nikdy nepekla a rozšoupla se až letos. Po galetkách a šnecích v minulých týdnech jsem zkusila tento obrácený broskvový koláč. Není to žádné složité pečení, těsto umícháte v jedné míse – osobně tyto recepty miluju, čím méně nádobí tím lépe.
Dortová forma o průměru 20cm:
- 2 vajíčka
- 60g sypkého sladidla
- 50g změklého másla
- 40 ml oleje
- citronová kůra z 1/2 citrónu nebo pák kapek citronového oleje
- lžička kypřícího prášku
- 100g mouky Nutrifree Per Dolce
- 100g choceňského tvarohu v alobalu
- 2 broskve + par lžic sladidla (cukr, med, sirup)
Broskve nakrájejte na měsíčky, rozprostřete po dnů dortové formy, zasypte sladidlem nebo zakápněte medem a dejte na 15 minut péct na 220 stupňů.
Vejce, olej a sladidlo vyšlehejte do pěny. Zašlehejte změklé máslo, tvaroh, citronovou kůru a nakonec kypřící prášek a mouku.
Vlijte na změklé, zkaramelizované broskve a pečte na 180 stupňů dokud povrch těsta nezezlátne.
Nechte ve formě lehce zchladnout a pak vyklopte broskvemi nahoru.