Letos opět novinka, na kterou jsem narazila na Pinterestu. Musela jsem okamžitě vyzkoušet a převést do bezlepkové podoby. Jsou plněné dvěma druhy krémy – čokoládovým a kokosovým. Krémy nejsou typické máslové, jedna se o ganache z hořké a bílé čokolády. Hlavně krém před použitím neukládejte do lednice, tak jak jsem to udělala já.
Sušenky:
- 195 g mouky Nutrifree Frolla
- 30 g kakaa
- 75 g mletého kokosového cukru
- 150 g másla
- 2 žloutky
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které uložte přes noc do lednice.
Druhý den, vyválejte a vykrajujte kolečka, pečte na 180 stupňů.
Polovinu koleček po vychladnutí potřete bílou čokoládou.
Čokoládový krém:
- 100 g hořké čokolády
- 120 g smetany ke šlehání 40%
Smetanu zahřejte, rozpusťte v ní nalámanou čokoládu, rozmíchejte v hladkou hmotu a nechte na chladnějších místě zatuhnout – ne do lednice.
Kokosový krém:
- 40 g bílé čokolády
- 50 g smetany ke šlehání 40
- 50 g kokosové pasty 100%
zahřejte smetanu, rozpusťte v ní čokoládu a rozmíchejte v hladký krém, opět nechte zatuhnout.
Na kolečko nastříkejte po obvodu ztuhlý čokoládový krém, doprostřed naneste kokosový krém a přiklopte kolečkem politým bílou čokoládou.