Receptů na perník je tu opravdu hodně, ale zrovna perník je jedna z buchet, která se u nás může jíst dokola a do které můžu celkem bez problému dát v podstatě cokoliv, aniž by mladí pánové frfňali, protože ono se to v tom perníkovém koření docela ztratí. Trochu jsem se bála, že jablko nastrouhané na hrubo bude průšvih a odhalí ho, ale naštěstí to prošlo bez povšimnutí. Recept není nikterak složitý, zamažete minimum nádobí.
Malý plech:
- 200g mouky nutrifree per Dolci
- 100g mouky Nutrifree per Integralle
- 150g mletého kokosového cukru
- jeden prášek do pečiva Amylon
- lžíce perníkového koření
- 25 g kakaa
- 2 vejce
- 100ml oleje
- 2 nahrubo nastrouhaná jablka
- 100ml mléka
Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny, přisypte všechny suché ingredience, mléko a důkladně promíchejte.
Nakonec vmíchejte jablka, vlijte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů.
Po vychladnutí potřete jablečnými povidly a polijte čokoládou.