Jablečný perník

Receptů na perník je tu opravdu hodně, ale zrovna perník je jedna z buchet, která se u nás může jíst dokola a do které můžu celkem bez problému dát v podstatě cokoliv, aniž by mladí pánové frfňali, protože ono se to v tom perníkovém koření docela ztratí. Trochu jsem se bála, že jablko nastrouhané na hrubo bude průšvih a odhalí ho, ale naštěstí to prošlo bez povšimnutí. Recept není nikterak složitý, zamažete minimum nádobí.

Malý plech:

  • 200g mouky nutrifree per Dolci
  • 100g mouky Nutrifree per Integralle
  • 150g mletého kokosového cukru
  • jeden prášek do pečiva Amylon
  • lžíce perníkového koření
  • 25 g kakaa
  • 2 vejce
  • 100ml oleje
  • 2 nahrubo nastrouhaná jablka
  • 100ml mléka

Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny, přisypte všechny suché ingredience, mléko a důkladně promíchejte.

Nakonec vmíchejte jablka, vlijte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů.

Po vychladnutí potřete jablečnými povidly a polijte čokoládou.

Jablečný Bezlepkový perník