Dneska recept na jednu opravdu rychlé a jednoduché řezy. Korpus umícháte v jedné míse, krém ve druhé a máte hotovo. Na těsto jsem použila už osvědčený recept, jen jsem nahradila původní Schar za Nutrifree Dolci, která mě na sladké kypřené těsto přijde chutnější. Mléčné výrobky v receptu komplet od firmy Knunín – nejedná se o žádnou reklamu, používám již roky.
Plech 26x26cm
- 180g mouky Nutrifree Dolci
- 200g mletého kokosového cukru (můžete dát normální)
- 120ml kefíru
- 120ml slunečnicového oleje
- lžíčka jedlé sody
- 40g kakaa
- 1 vajíčko
- 30ml horké vody
V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kakao.
Do směsi zašlehejte kefír, olej a vajíčko a na konec všlehejte horkou vodu. Upozorňuji, že těsto je řídší. Vylejte do vymazané, vysypané formy a pečte na 180 stupňů, zhruba po 30 minutách přikryjte alobalem a poté zkoušejte střed špejlí.
Nechte zcela vychladnout.
Krém:
- 2 kelímky zakysané smetany Kunín DeLuxe
- 100ml smetany ke šlenání 40%
- 120g rozehřáté vychladlé čokolády
- v případě potřeby sladidlo dle chuti
V míse zašlehejte do zakysané smetany čokoládu, vlijte šlehačku a prošlehejte ještě jednou do pevnějšího krému.
Naneste na korpus a dejte chladit ideálně přes noc.