Tak jo, i já se do nich teda pustila. Ale klasiku jsem trochu vyšperkovala po vzoru Meg v kuchyni naplnila vnitřek vanilkovým tekutější krémem a namočila spodek rakvičky v čokoládě. Je to děsná dobrota, zkoušela jsem už loni, ale když jsem viděla v sobotu to zápolení s rakvičkama v pořadu peče celá země, tak jsem prostě neodolala
10ks:
- 3 žloutky
- 90g sladidla
Výhoda samotných rakviček spočívá v tom, že nepotřebujete moc ingrediencí.
Formičky vymažte důkladně sádlem nebo kokosovým olejem bez vůně a dejte do lednice nachladit.
Troubu předehřejte na 140 stupňů.
Žloutky se sladidlem vymixujte v hladkou pěnu, formičky naplňte do 1/3 a dejte péct.
Jakmile korpusy vyběhnou, snižte teplotu na 120 stupňů.
Celková doba pečení je cca 40 stupňů.
Nechte vychladnout a poté udělejte ostrým nožem do rakviček 2-3 menší dírky.
Namočte do čokolády a nechte zatuhnout.
Náplň:
Zde můžete použít vaječný koňak nebo připravit náplň:
- 200ml mléka
- 1 a 1/2 lzice vanilkového pudinku
- sladidlo dle chuti
- rum nebo rumové aroma
Z mléka, sladidla a pudinkového prášku uvařte pudink, přetáhněte potravinovou folii, nechte zchladnout a vmíchejte aroma nebo rum podle chuti.
Přes cukrářský sáček naplňte rakvičky a nahoru nastříkejte ušlehanou šlehačku.