Dneska po delší době recept na něco slaného. jedná se o recept z plundrového těsta, takže trochu piplačka, ale opravdu to stojí za to. Přiznávám se zcela dobrovolně, že i já se k tomu těstu většinou musím přemlouvat a odhodlávat, jedna je to časově náročnější a za druhé je z toho nepořádek, protože mezi jednotlivým překládáním odmítám uklízet, když vím, ze tam za chvíli udělám bordel znova.
6 mřížek:
- 20 g čerstvého droždí
- lžíce sladidla
- 50ml mléka
- 20 g mouky Schar mix Bread
Vše promíchejte, nechte vzejít kvásek a přidejte:
- 350g mouky Schar mix Bread
- půl lžičky soli
- 1 vejce
- 15 g povoleného másla
- 250ml mléka
Ze všeho vypracujte hladké těsto, překryjte folií a dejte do lednice.
Nyní vezměte 250g másla a rozválejte mezi pečícím papírem na čtverec 20x20cm.
Vyndejte těsto z lednice – pracuje se opravdu s nenakynutým těstem, rozválejte ho na čtverec a zabalte do něho plát másla jako do obálky – obrázkový postup ZDE
Těsto rozválejte na delší obdélník, složte opět podle předchozího odkaz, přetáhněte potravinovou folii a vložte do lednice cca na 30 minut.
Po 30 minutách rozválejte, přeložte na třikrát a vraťte do lednice. Postup opakujte ještě jednou.
Mezitím připravte náplň:
- 125 g sýra Philadelphia
- 125 g tvarohu v kostce
- 100g pokrájené šunky
- 100g nastrouhaného eidamu
- sůl, pepř
- pokrájená jarní cibulka
- trochu mléka na naředění
Sýr Philadelpia a tvaroh rozmíchejte s trochou mléka, vmíchejte ostatní ingredience.
Těsto vytáhněte z lednice, rozválejte, rozkrájejte na šest obdélníků.
Půlku z obdélníku prokrájejte, na druhou naneste náplň a přiklopte.
Potřete rozšlehaným vajíčkem, nechte asi 40 minut odpočívat a pak pečte na 210 stupňů do zezlátnutí.