Kdo preferuje rychlé buchty, kdy stačí vše jen smíchat? Já rozhodně ano, moc jich v repertoáru nemám, ale tento je opravdu top. Díky zakysané smetaně je krásně vláčný a opravdu na něho není třeba žádné dlouhé míchání nebo propracování těsta. Můžete měnit ovoce dle sezóny, můžete zasypat drobenkou nebo nemusíte, je to je na vás, jaká bude konečná podoba. Já dnes zvolila broskve v kombinaci s borůvkami.
Pekáček 24×24 cm
- 180g zakysané smetany de Luxe Kunín
- 1 vejce
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- 80g sypkého sladidla
- 130g mouky Nutrifree per Dolce
Posypka:
- 45g rýžové mouky polohrubé
- 45g mandlové mouky nebo mletých mandlí
- 50g sypkého sladidla
- 40g studeného másla
Ingredience na posypku propracujte.
Zakysanou smetanu dobře promíchejte s vajíčkem a přidejte ostatní ingredience.
Vypracujte hladké těsto, vlijte do vymazaného a vysypaného pekáčku, poklaďte ovocem, posypte drobenkou a pečte na 190 stupňů do zlatova.