Třešňový chlebíček

Dneska to opět bude recept, který není náročný jak na čas tak na nádobí. Poslední dobou tyto recepty opravu tak nějak preferuji, protože mi přijde, že na nic nemám čas. Teda zrovna tady je neskutečný opruz vypeckovat ty zpropadený třešně, fakt jsem se u toho docela navztekala, protože tuhle činnost z duše fakt nesnáším.

Forma na chléb 10x10x20cm

  • 250g vypeckovaných třešní
  • 160g povoleného másla
  • 150g sypkého sladidla
  • 3 vejce
  • 220g mouky Nutrifree per Dolce
  • pár kapek vanilkové esence
  • 2 zarovnané lžíčky kypřícího prášku
  • 150g řeckého jogurtu

Změklé máslo utřete se sladidlem a po jednom vmixujte vajíčka.

Přidejte jogurt, vanilkovou esenci, promíchejte a nakonec přisypte mouku a kypřící prášek s vyšlehejte hladké těsto.

Formu vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 190 stupňů.

Těsto rozdělte na 3 díly. Na dno formy dejte první část, a do těsta zatlačte 1/3 třešní. Takto postupujte ještě 2x a dejte péct zhruba na 50 minut. V polovině pečení jsem formu překryla alobalem.

Bezlepkový třešňový chlebíček