Kdo by neznal Míša řezy… Chtěla jsem dělat úplně obyčejnou klasiku, ale když bylo těsto v troubě, zjistila jsem, že mám málo tvarohu i másla, takže jsem do těsta švihla mascarpone a šlehačku, co jsem v lednici našla a doufala, že se to povede. Povedlo! A možná bych řekla, že mi to chutná i víc.
KORPUS:
- 4 vajíčka – bílky a žloutky zvlášť
- 120g sypkého sladidla
- 20g kakaa
- 90g mouky Nutri free mix per Dolce
Bílky ušlehejte se sladidlem do úplně pevného sněhu, kdy se špičky sněhu neohýbají dolu.
Zašlehejte po jednom na pomalý stupeň žloutky a zlehka vmíchejte prosátou mouku a kakao.
Rozetřete na velký plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 15 minut.
Nechte zcela vychladnout a rozřízněte na polovinu.
KRÉM:
- 250g jemného choceňského tvarohu
- 125g povoleného másla
- 130g mascsarpone
- 120ml 40% smetany ke šlehání
- sladidlo dle chuti a preferencí
Nejprve vyšlehejte máslo s tvarohem a sladidlem do hladkého krému, zlehka zašlehejte mascarpone, vlijte smetanu a vyšlehejte do pevného krému.
Polovinu krému naneste na první plát, překryjte druhým a rozetřete zbytek krému.
Dejte zatuhnout do lednice.
POLEVA:
- 100ml smetany
- 100g čokolády
Zahřejte smetanu pod bod varu, odstraňte z plotny a vsypte nalámanou čokoládu. Za stálého míchání nechte rozpustit a rozetřete na povrch řezů.