Já tedy nevím jak jinde, ale u nás letí cupcakes zásadně v čokovariantě a můžu na ně doma zkoušet cokoliv, ale čoko prý lepší. Já bych se teda docela hádala, ale smysl to úplně nemá no. Takže další pokus přišel dnes – já jsem teda spokojena, lepkáči taky, jen bezlepkové osazenstvo domácnosti opět frfňá, ale tak na to už jsem si zvykla a asi mě to už ani nemůže rozhodit 😀
12 kousků
- 150g mouky Schaer mix B
- 150g sladidla v sypkém stavu
- 140ml kefíru
- 100ml oleje
- pár kapek citronového oleje Sonetor
- 50g rozpuštěné bílé čokolády
- 1 vajíčko
- lžíčka jedlé sody
Promíchejte sypké suroviny, vlijte kefír, olej, citronový olej a začněte mixérem zpracovávat v hladké těsto. Za stálého šlehání přilévejte čokoládu a nakonec zamixujte vajíčko.
Řidší těsto vlijte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky a pečte na 180 stupňů cca 25 minut.
Krém:
Krém:
- 300g mascarpone
- sladidlo dle chuti
- 100ml 40% smetany ke šlehání
- Pár kapek citronového oleje
- pokrájené ovoce na střed
Mascarpone šlehejte zhruba 1 minutu se sladidlem a citronovým olejem. Přilijte 100ml smetany a vyšlehejte do pevného krému.
Cukrářským sáčkem nastříkejte krém po obvodu tak, aby uprostřed vznikl důlek na ovoce, které můžete pro delší trvanlivost potřít připravenou želatinou.