Cupcakes s ovocem a mascarpone

Já tedy nevím jak jinde, ale u nás letí cupcakes zásadně v čokovariantě a můžu na ně doma zkoušet cokoliv, ale čoko prý lepší. Já bych se teda docela hádala, ale smysl to úplně nemá no. Takže další pokus přišel dnes – já jsem teda spokojena, lepkáči taky, jen bezlepkové osazenstvo domácnosti opět frfňá, ale tak na to už jsem si zvykla a asi mě to už ani nemůže rozhodit 😀

12 kousků

  • 150g mouky Schaer mix B
  • 150g sladidla v sypkém stavu
  • 140ml kefíru
  • 100ml oleje
  • pár kapek citronového oleje Sonetor
  • 50g rozpuštěné bílé čokolády
  • 1 vajíčko
  • lžíčka jedlé sody

Promíchejte sypké suroviny, vlijte kefír, olej, citronový olej a začněte mixérem zpracovávat v hladké těsto. Za stálého šlehání přilévejte čokoládu a nakonec zamixujte vajíčko.

Řidší těsto vlijte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky a pečte na 180 stupňů cca 25 minut.

Krém:

Krém:

  • 300g mascarpone
  • sladidlo dle chuti
  • 100ml 40% smetany ke šlehání
  • Pár kapek citronového oleje
  • pokrájené ovoce na střed

Mascarpone šlehejte zhruba 1 minutu se sladidlem a citronovým olejem. Přilijte 100ml smetany a vyšlehejte do pevného krému.

Cukrářským sáčkem nastříkejte krém po obvodu tak, aby uprostřed vznikl důlek na ovoce, které můžete pro delší trvanlivost potřít připravenou želatinou.

Bezlepkové cupcakes